Skip to content

TAPPISSERIEEN / RUGS

Atelier Munana Gatera presenteert met trots een collectie van zes unieke RUGS, ontworpen door Munana, gebaseerd op een transcriptie van al of een deel van zijn kunstwerken.

Atelier Munana Gatera creëert originele (re)creaties en overbrugt de kloof tussen de authenticiteit van de plastische kunst van een enkelvoudige schepper, en originele high-end creaties door een unieke stijl te brengen.

Elke RUG is beperkt tot zeven genummerde en verzegelde exemplaren, vergezeld van een certificaat van echtheid. De RUGS worden met de hand gemaakt in Europa volgens traditionele Portugese technieken.

DOOR DE CATALOGUS BLADEREN                  KOPEN

RUG Munana Gatera tuft

NIEUWE BEGINNEN

Returning after much time spent pondering and creating…

Bringing Art, Design, Fashion & People together.

Bouquet de Fleur RUG Munana Gatera 200 300
handmade with care RUG Munana Gatera tuft

HANDGEMAAKT MET ZORG

Met de hand getuft tapijt met een lussenpool die wordt geschoren om een vlak pooloppervlak te verkrijgen. Dit type tapijt wordt vervaardigd door ambachtslieden die het ontwerp op het doek tekenen dat de rug van het deken wordt.

Ambachtslieden tuften het tapijt met behulp van een "tufting gun" om verschillende gekleurde garens in een backing te brengen. Tapijten die op deze manier vervaardigd worden kunnen "gesneden", "lusvormig" of "gesneden en lusvormig" afgewerkt zijn, en er kunnen verschillende poolhoogtes gebruikt worden in het tapijt om een getextureerd effect te verkrijgen.

De originele schilderijen en kunstwerken van Munana Gatera worden dan ook door doorgewinterde en gepassioneerde ambachtslieden in de diepte of in reliëf overgeschreven met hun eigenaardige kleuren en motieven.

handmade with care RUG Munana Gatera tuft
Munana Gatera - Atelier d'Art et Couture Signature