Skip to content

TAPPISSERIEEN / RUGS

Munana Gatera is proud to present a collection of six tapestries, resulting from a transcription of all, or a portion of his artworks.

Atelier Munana Gatera creëert originele (re)creaties en overbrugt de kloof tussen de authenticiteit van de plastische kunst van een enkelvoudige schepper, en originele high-end creaties door een unieke stijl te brengen.

Each tapestry is limited to seven numbered copies, accompanied with a certificate of authenticity. Tapestries are handmade in Europe following long-lived traditional Portuguese techniques.

DOOR DE CATALOGUS BLADEREN  

RUG Munana Gatera tuft
Bouquet de Fleur RUG Munana Gatera 200 300
handmade with care RUG Munana Gatera tuft

HANDGEMAAKT MET ZORG

Met de hand getuft tapijt met een lussenpool die wordt geschoren om een vlak pooloppervlak te verkrijgen. Dit type tapijt wordt vervaardigd door ambachtslieden die het ontwerp op het doek tekenen dat de rug van het deken wordt.

Ambachtslieden tuften het tapijt met behulp van een "tufting gun" om verschillende gekleurde garens in een backing te brengen. Tapijten die op deze manier vervaardigd worden kunnen "gesneden", "lusvormig" of "gesneden en lusvormig" afgewerkt zijn, en er kunnen verschillende poolhoogtes gebruikt worden in het tapijt om een getextureerd effect te verkrijgen.

De originele schilderijen en kunstwerken van Munana Gatera worden dan ook door doorgewinterde en gepassioneerde ambachtslieden in de diepte of in reliëf overgeschreven met hun eigenaardige kleuren en motieven.

handmade with care RUG Munana Gatera tuft
Munana Gatera - Atelier d'Art et Couture Signature